пренослив

пренослив
(имот)
assignable

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • дискета — (анг. diskette) комп. широко распространет постојан и пренослив медиум за запишување и складирање на податоци се состои од магнетно чувствителен свитлив диск сместен во четвртеста пластична обвивка и се јавува во две димензии: 5, 25 инчи (околу… …   Macedonian dictionary

  • лаптоп-компјутер — (анг. lap top computer) пренослив (портабл) компјутер со сопствено напојување, доволно мал за да може да се носи в рака најмалиот има димензии на нотес, најголемиот на актчанта …   Macedonian dictionary

  • локомобилем — (лат. loco, mobilis подвижен) способен за движење од едно место на друго, подвижен, пренослив …   Macedonian dictionary

  • метастатичен — (грч. metastatikos) мед. пренослив, пренесен …   Macedonian dictionary

  • портабл — (фр. portable) пренослив, што може да се носи, лесно да се пренесува од едно место на друго …   Macedonian dictionary

  • флопи-диск — (анг. floppy disk) комп. широко распространет постојан и пренослив медиум за запишување и складирање на податоци се состои од магнетно чувствителен свитлив диск сместен во четвртеста пластична обвивка и се јавува во две димензии: 5, 25 инчи… …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”